I helga var vi på julebord i Sandefjord. Vi bodde på Rica Park Hotel som ble bygget i 1959 av Anders Jahre. Hotellet har nok blitt pusset opp siden den gang, men telefonene har de beholdt ;) Jeg har ikke sett en slik telefon på mange år, så jeg måtte forevige den der det sto ved siden av flatskjermen på rommet vårt. Selve julebordet ble holdt i Jahres gamle villa på Midtåsen. Litt av en bolig, og litt synd at vi ikke fikk sett den i dagslys. Vi fikk en fantastisk god fem-retters!
I fjor var Martin med oss på julebordet, men i år måtte han bli hjemme. I ett år, fire måneder og en dag har jeg vært hos han hele tiden bortsett fra en tur til frisør og en tur på butikken i ny og ne. Jeg tror jeg har vært borte fra han maks tre/fire timer, og nå skulle vi være borte et helt døgn!!! Det var nok verst for meg. Martin hadde det tipp topp hjemme sammen med bestemor og etter alt å dømme har han ikke savnet oss nevneverdig. Han har til og med sovet godt! I går var bestemor og Martin ute og lekte da mamma fikk en snøball etter seg. "Hei, Line!", sa naboen og ble litt overrasket da det var min mor han kastet snøball på. Mamma lo godt da hun fortalte det på telefon :) Morsomt :)
I morgen skal jeg og Martin inn til byen. Og hva vi skal der... - det skal jeg skrive mer om i morgen. Foreløpig er det en dårlig bevart hemmelighet!
Nattinatt!
Vi pludres!
Her er den fantastiske julebordsmenyen vår på Midtåsen:
Luftig skalldyrsuppe garnert med sjøkreps & eple.
Skinnstekt torsk på gulrotpure, servert med syltet løk, potetbrandad og petit-pois/trøffelskum.
Reinsdyr ytrefilet med urtecrust, servert med mandelpotetpure, pære, rosenkål og solbærsaus.
Ostesouffle av gruyere, Cheddar og Jarlsberg servert med en liten frisk salat, godt brød og fikenmarmelade.
Sjokoladeterte servert med kanelmarinerte appelsiner og kirsebærsorbet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar